Star Wars - Star Wars Trading Card Game

Festival Fantazie 2006

Report z Festivalu Fantazie 2006


Mým v pořadí druhým Conem byl Festival Fantazie 2006 (dále jen FF), který byl dějištěm největšího setkání příznivců všech světů fantazie - alespoň tak to uváděla oficiální stránka. Na FF jsem strávil pouze dva dny - sobotu a neděli (1. a 2. července) především věčným vysedáváním v přednáškovém sálu Star Wars. Jak to všechno začalo se dozvíte v dalším odstavci :-).

V sobotu ve 3 hodiny ráno, do kterých jsem ani dospat nemohl, mi zazvonil budík. Následovalo rychlé vstávání, malá snídaně, kontrola věcí a zavazadel. Hned na to jsem ještě za tmy vyrazil cestou přes les k 8 km vzdálenému vlakovému nádraží. Po zdárném překonání pěší túry jsem si zakoupil lístek.
Cesta vlakem byla příjemná, přestupoval jsem pouze jednou a na další spoj jsem nemusel dlouho čekat. O půl deváté už jsem v Chotěboři hledal cestu k registraci. Cestou jsem potkal pár "nefanoušků", kteří kupodivu také směřovali na FF. Budovu kina, kde probíhala registrace, jsem našel bez problémů. Po ubytování se jsem spěchal na program Star Wars.

Po chvíli bloudění a hledání se mi dobře ukrytou místnost podařilo najít a stihl jsem ještě shlédnout závěr Epizody II. Následovalo pozdravení s několika málo fanoušky, které jsem znal a pak jsem si poslechl další přednášky o technice povstalecké aliance a galaktického impéria. Před obědem nám promítli několik fanfilmů, z nichž některé byly velmi humorné (poprvé jsem viděl Palpatina stepovat :-)).
Po obědě následovala velmi povedená přednáška o Johnu Williamsovi, ve které jsme se mimo poslouchání hudby také dívali na záznamy koncertů. V další přednášce jsem se dozvěděl něco o hře Dračí doupě ve stylu Star Wars. Dokumentární film Long Way Round o cestování Ewana McGregora po světě jsem vynechal a byl jsem se podívat na film Harry Potter a Vězeň z Azkabanu. Pak byla večeře a po ní následovalo promítání komiksů, dále byla na programu soutěž a přednáška o tom, co se nosí ve světě Star Wars. Na závěr dne nám pustili Epizodu III a po ní jsem šel spát.

Brzké vstávání bylo daleko lepší než jsem čekal. Po ranní hygieně jsem spěchal na promítání Epizody IV, kterou jsem zatím na větším plátně neviděl. Následovala přednáška o technice behind the scenes a po ní byla přednášková beseda o vytváření vlastního Jedijského kostýmu. Po této přednášce jsem se s některými fanoušky rozloučil, sbalil jsem se a pospíchal na vlak.

Domů jsem se vrátil v pořádku, ale už jen se vzpomínkou na FF 2006.

Pokud bych měl Festival Fantasie 2006 hodnotit, mohl bych pouze kladně. I když mě z dlouhého sezení bolela zadní část těla a z neustálého koukání na plátno se mi mlžil zrak, přednášky a promítání byly natolik výborné, že se unavenost a menší nepohodlí dalo přejít. Jen je škoda, že jsem na FF mohl být pouze dva dny, protože mi do toho vlezla autoškola.

2002-2007 ObiSkyWalker

Creative Commons License
Veškerý textový obsah, pod kterým není podepsán jiný autor, spadá pod licenci
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.

V praxi to znamená, že můžete daný obsah libovolně kopírovat, distribuovat, měnit a šířit včetně Vámi vytvořených odvozenin, avšak za podmínky, že vždy uvedete autora, nepoužijete obsah k výdělečným činnostem a pokud obsah změníte, budete ho šířit pod stejnou licencí.