Star Wars - Star Wars Trading Card Game

KoprCon 2006

Report z KoprConu 2006


KoprCon 2006 byl mým druhým KoprConem, kterého jsem se zúčastnil. S radostí mohu říci, že dalece překonal všechna moje očekávání.

Cesta na KoprCon byla příjemná. Brzo vstávat jsem nemusel, cestou se bylo pořád o čem bavit, takže než jsem se nadál, byli jsme v Kopřivnici. Ubytování jsem měl zajištěné v tělocvičně, která byla po příjezdu ještě prázdná, tak bylo možné vybrat si libovolné místo k noclehu.

Po ubytování se a prohlédnutí obdržených materiálů jsem šel na program Star Wars. Měla se promítat čtvrtá Epizoda Star Wars (z roku 1977), ovšem kvůli chybě v technice se nakonec promítala pouze její nejnovější verze. Přednáška Johnaka a Sammael o Klonových válkách v literatuře byla velmi zajímavá, stejně tak hudba ve Star Wars od E-Wana. Následovala zábavná soutěž Star Wars - Riskuj, u které se snad nikdo nenudil. Poté nám Tess řekla něco o neobvyklých zbraních (některé byly opravdu neobvyklé :-)) a místo filmu THX 1138 jsme se dívali na fanfilmy (Palpatin byl nejlepší! :-D) a nepovedený překlad Epizody III od nejmenovaných expertů. Na závěr pátečního dne a počátku soboty bylo naplánováno zábavné představení Star Wars vs. Limonádový Joe, ve kterém Star Wars opět prohrálo.

Sobotní den pro mě začínal přednáškou o politických systémech ve Star Wars od Lorda, poté jsem si poslechl něco o SW RPG a po zbytek dopoledne jsem koukal na komiksy. Po obědě v Kopřivnické jídelně jsem se místo CTF (Capture the Flag) Live díval chvíli v KinoAutomatu na Star Trek, pak jsem se byl podívat do Star Wars místnosti na další fanfilmy, přednášku s názvem Ženy na temné straně od Darth Ziry, propagaci Star Wars od Padmé a před večeří jsme si ještě zahráli Star Wars strategii na živo.
Po večeři nám Budji Tevall řekl něco o Calamarijských křižnících a pak jsme se všichni přesunuli do velké místnosti, kde probíhal galavečer KoprConu 2006, který byl na celém KoprConu nejlepší. Promítaly se Star Wars music videa (ty jsme mimo to dostali i na CD), u kterých se celý sál pomalu válel smíchy po zemi, vyhlašovaly se soutěže a hrálo se velmi humorné divadlo s příběhem Epizody IV mluvené nářečím. Po skončení galavečera jsem ještě chvíli procházel jednotlivé místnosti až jsem zůstal v KinoAutomatu, kde po skončení dalšího dílu Star Treku na moji prosbu pustili Letopisy Narnie. Tím pro mě skončil sobotní den. Spát jsem šel o čtvrt na tři :-)

Nedělní ráno jsem naštěstí nezaspal (ono to v mnoha případech ani není možné :-)) a seděl jsem opět v přednáškové místnosti Star Wars. První přednášku měla Tess o formách boje po Epizodě 3, poté nás Blair seznámil s Clone Wars v komiksech a Budji přednesl zajímavé informace o stíhačkách X-Wing. Mělo se ještě konat promítání Mupetshow, ze kterého nakonec sešlo.

Pak už nás čekala jen cesta zpátky, kterou jsem z části strávil učením se na písemku do literatury.

Celkově musím KoprCon 2006 zhodnotit jako prozatím nejlepší Con, kterého jsem se zúčastnil. Nechyběly zajímavé informace ani zábavná atmosféra, zkrátka nemám co dodat. KoprCon se pořadatelům velmi povedl, za což si zaslouží velký dík :-)

2002-2007 ObiSkyWalker

Creative Commons License
Veškerý textový obsah, pod kterým není podepsán jiný autor, spadá pod licenci
Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.

V praxi to znamená, že můžete daný obsah libovolně kopírovat, distribuovat, měnit a šířit včetně Vámi vytvořených odvozenin, avšak za podmínky, že vždy uvedete autora, nepoužijete obsah k výdělečným činnostem a pokud obsah změníte, budete ho šířit pod stejnou licencí.